soft knitted goods

MERINOWOL

MERINOWOL IS ZIJDEZACHT EN JEUKT NIET

Anders dan gewone wol, jeukt merinowol niet dankzij de hogere dichtheid (meer wolhaartjes per vierkante cm in dan bij traditionele wol) Het haar is vaak 10 keer zo dun vergeleken met normaal schapenhaar. Bovendien voelt het veel zachter aan wat irritatie aan de huid voorkomt. Dit maakt onze producten zo heerlijk zacht en zijn ze perfect voor een gevoelige huid en zeer geschikt voor babyproducten.

MERINOWOL IS ZELFREINIGEND EN GEURAFSTOTEND

Een andere fijne eigenschap van deze wol is dat het niet gaat ruiken bij intensief gebruik. De wol is van nature namelijk zelfreinigend. U denkt een stof die zelfreinigend is, dat kan toch niet? Toch wel. De vezel bevat namelijk lanoline. Als dit een beetje vochtig wordt, dan wordt de lanoline omgezet in lanoline zeep, wat een natuurlijk antibacterium is. Aangezien bacteriën een grote rol spelen bij een zweetgeur, blijf je fris ruiken. Ook handig bij de melkgeurtjes... De wol stoot door de fijne structuur bacteriën af en is daardoor zeer onderhoudsvriendelijk. Je hoeft producten met merinowol dus minder vaak te wassen. Hoe vaker je wast, hoe minder lanoline en dus minder bescherming. Merinowol is een natuurlijk product dat zeer slijtvast is. Een product gemaakt met merinowol gaat jarenlang mee.

MERINOWOL IS WARMTE-EN VOCHTREGULEREND

Voor baby’s is het nog niet mogelijk hun eigen lichaamstemperatuur te regelen zoals volwassenen dat kunnen.De wol is perfect voor zowel winter als zomer. Merinowol creëert een microklimaat rond je baby, waardoor ze steeds een constante temperatuur hebben. In de zomer wordt watergeabsorbeerd van je baby’s huid. In de winter, neemt het de koude lucht op en circuleert het warme lucht, waardoor je baby het warm heeft. Door een constante gepaste temperatuur krijgt de baby meer kans tot diepere en rustgevende slaap. Meerdere studies hebben aangetoond dat baby’s die in merino slapen, minder wenen, langer slapen, beter eten en sneller gewicht krijgen.Merinowol heeft ook meer vezels in het weefsel, waardoor het meer kleine luchtdeeltjes insluit en hierdoor goed isoleert. Het kan daarnaast ook 30% van het eigen gewicht aan vocht opnemen enlaat dit vocht vervolgens van het lichaam wegvloeien, dit houd de drager droog en comfortabel.Merino wol ademt veel beter dan bijvoorbeeld katoen en andere door de mens gemaakte garens. Dit zorgt ervoor dat vocht beter verdampt en oververhitting wordt tegengegaan. Je kunt het vergelijken met een tweede huid die zich aanpast aan verschillende omstandigheden.

VOORDELEN

• Beste voor allergieën, vanwege zachtheid

• Geur bestendig

• Vlam bestendig

• Warm in de winter, koel in de zomer

• Hogere UV protectie dan andere stoffen

• Elastisch

NOG ENKELE TIPS

• Was merinowol zo min mogelijk; beter is te laten ‘luchten’.

• Gebruik een wolwasmiddel en handwas of wolwasprogramma.

• Gebruik geen wasverzachters.

• Niet in de droogkast

Nederlands
Nederlands